top of page

Krav Maga var i starten ment kun for militært bruk, men på grunn av sin enkelhet har det vist seg at det var meget godt egnet for politi og sikkerhetspersonell samt til sivilt bruk. Faktisk er KRAV MAGA den perfekte selvforsvarsmetoden for menn, kvinner, unge og eldre personer uansett fysisk form, da du slipper å tenke på at det er fysisk krevende( høye spark er veldig fraværende sammen med alt det teknisk kompliserte).

Krav Maga er hebraisk for ”kontakt kamp” kort sagt ”nærkamp”, er det offisielle selvforsvar, nærkamp og kampsystemet til Israel Defense Forces (IDF), Israeli National Police og enkelte andre sikkerhetstjenester.

Krav Maga er et moderne og meget godt utprøvd selvforsvarssystem som er satt i system av Imi Lichtenfeld (1910 – 1998) under hans karriere som soldat som startet allerde under den 2. verdenskrig.

I Krav Maga er det ingen regler

Systemet er ingen kampsport, slik at det er ingen konkurranser i Krav Maga, dette fordi systemet er lagt opp til å være så tett opp til virkeligheten som overhodet mulig. Det er derfor at systemet også kalles ” Det kompromissløse selvforsvarssystem”.

 

Voldssituasjoner simuleres, løsninger på situasjoner læres, og kampepisoder/konfrontasjoner trenes slik at man lærer å kontrollere situasjoner og unngå skader på deg selv og dine nærmeste. Vi er kommet så langt i utviklingen i samfunnet vårt, ja tilogmed her i Norge kan vi ikke være trygge i gatene lenger, ikke engang på dagtid. Brutaliteten blant kriminelle ser ikke ut til å ha noen grense, når denne brutaliteten blir brukt mot forsvarsløse mennesker, vil utgangen på en slik konflikt være særdeles dårlig for de forsvarsløse.


Dette er systemet for deg som føler deg usikker på framtidens dårlige prognoser, hva gjelder vold. Det har vist seg at din usikkerhet blir snudd til en bedre selvtillit fordi etter kort tid vil du være i stand til å forsvare deg selv med enkle teknikker.

Føler du deg usikker for voldelige hendelser rettet mot deg i fremtiden? Forbered deg med å trene KRAV MAGA!

Krav Maga kan forandre på din usikkerhet

 

Ved å trene jevnlig på krav maga systemet vil du bli i stand til å:
• være bedre forberedt psykisk (mentalt)
• forsvare deg lettere instinktivt.
• lettere unngå farlige situasjoner (ved å gjenkjenne situasjonene lettere)
• tenke og agere mer preventivt enn tidligere

Det er også den helsemessige faktoren med treningen, du vil bli:
1. smidigere
2. raskere
3. mykere
4. avbalansert
5. tryggere

Raffi Liven, som Glenn Jordheim har hatt endel kontakt med i form av Krav Maga og Karate seminarer siden ca 1980. Raffi Liven var en elev direkte under Imi Lichtenfeld.

 

I Norge har denne formen for Krav Maga blitt trent helt tilbake til tidlig 80 tall, gjennom Raffi Liven i både Israel og Norge.

OM KRAV MAGA

bottom of page